luni, 28 noiembrie 2011

Efecte negative ale epilarii:Foliculita


Astazi am sa vorbesc despre o problema aparuta tot mai des la personele care se epileaza des.Fie te epilezi cu ceara,big,epilator sau crema iti pot aparea niste bubite ca un fel de cosuri cu firicele de par.Aceste bubite se numesc foliculi pilosi.Foliculita reprezinta infectia foliculilor pilosi. Fiecare fir de par creste dintr-un folicul, prin urmare infectia acestora poate aparea in oricare parte a corpului unde exista fire de par. In general, foliculita apare mai frecvent in regiunea fetei, scalpului si in zonele aflate in contact strans cu imbracamintea, cum sunt zona inghinala sau coapsele.De multe ori, foliculita apare in urma epilarii sau a hainelor care irita pielea, avand loc astfel lezarea foliculilor pilosi. Si odata ce acestia au fost lezati, riscul de a se infecta este mai mare.Foliculita se manifesta prin aparitia unor pete rosii, la inceput dureroase dar care se transforma in timp in umflaturi care pot crea senzatia de mancarime sau usturime. Fiecare pustula (umflatura) contine un fir de par si puroi.Si eu am avut o astfel de problema datorita unei epilari cu ceara la un salon,m-am dus la un doctor dermatolog si mi-a recomandat un tratament.O crema(Fucidin) care trebuie aplicata de 3 ori pe zi in zonele cu probleme si pe mine chiar ma ajutat.Pe viitor am sa fiu mai atenta cand ma epilez.Si voi a-ti avut astfel de probleme?

2 comentarii:

  1. AM citit cu interes postarea ta pentru ca si eu ma confrunt cu problema asta,mai ales in zona inghinala,dar nu stiu daca as fi in stare sa ma dau in fiecare zi de 3 ori cu crema....pe ce perioada trebuie sa o folosesti?sau e indispensabila...

    RăspundețiȘtergere
  2. @Sudessa:i indispensabila,pana trece si mi-a mai recomandat sa iau si echinaceea pentru intarirea sistemului imunitar.Nici eu nu ma dau chiar de fiecare data,mai uit:)).Da e foarte buna,daca firul de par nu are foarte multa infectie trebuie doar sa il dai cu crema pana intra in piele si iese.

    RăspundețiȘtergere